Tykmælk


 

 

 

Tykmælk

Kan tilberedes på følgende Maader:
I.
Sød Mælk blandes med Kærnemælk i Forholdet 1 á 2 Spiseskefulde Kærnemælk til 1 Tallerken sød Mælk og henstilles tildækket paa et lunt Sted fra den ene Dag til den anden. Er Mælken paa dette Tidspunkt ikke tyk, bliver den mindre god ved længere Henstand. En for rigelig Tilsætning af Kærnemælk vil foraarsage, at der dannes Valle paa Overfladen af Tykmælken.
II.
I køligt Vejr tilraades det at varme Tallerkenen inden Blandingen foretages. Fremgangsmaaden iøvrigt som Tykmælk I.
III.
Sød Mælk opvarmes til 30 grader og blandes med Kærnemælk, 1 Spiseskf. Kærnemælk til 1 Tallerken sød Mælk.
Serveres med revet Rugbrød og lyst eller mørkt Sukker.