Sprængt svinekam


 

 

 

Svinemørbrad med mozarellapasta

1 kg. sprængt svinekam eller nakkekam, vand, 1 stort løg med 3 nelliker stukket i, 10 hele peberkorn, 1 porre, 1 gulerod.
Visk af 1 dusk persille, 1 kvist timian, 2 blade løvstikke eller lidt grønt selleritop.
Tilbehør: Asparges, kartofler, courgettes.
Sæt kødet over i spilkogende vand så det lige dækker.
Tilsæt løg med hele nelliker stukket i, hele peberkorn, rensede urter og visk af krydderurter.
Skum suppen - lad kødet småkoge under låg i 1 time, indtil det er mørt - men ikke overmørt, da det så bliver -- ? -- for kødet.
Lad det trække i suppen i 10 minutter før udskæring.
Skær kødet i ikke for tynde skiver, og server med kartofler og grøntsager, courgettes og kryddersmør til.
Kryddersmør:
Rør blødgjort smør med hakket persille, fintklippet purløg, karse og eventuelt flere krydderurter.
Smag til med citronsaft og saltCourgettes:
3 - 4 courgettes vaskes og skæres i skiver.
Dampes møre ganske lidt vand tilsat 25 gr. smør og lidt hvid peber. Kogetid ca. 15 minutter.Kold sprængt svinekam kan serveres med varm eller kold kartoffelsalat.Tilsæt aldrig salt