Romfromage


 

 

 

Romfromage

 

3 bl. husblas, 3 æg, 3 dl. piskefløde, ca. 45 gr. melis, ca, 1/2 dl. rom.
1/2 á 1 dl. piskefløde kan regnes til pynt.
Husblasen udblødes og smeltes. Æggeblommerne røres hvide med sukker. Æggehvider og fløde piskes hver for sig. Rommen hældes i de rørte æggeblommer, derefter tilsættes den slunkne husblas i en tynd stråle og tilsidst den stivpiskede fløde og de stivpiskede æggehvider. Der omrøres jævnligt med stor forsigtighed, indtil fromagen begynder at stivne. Da hældes den hurtigt i en glasskål, flade portionsglas eller bægre.
Fromagen kan pybtes med flødeskum, eller man kan hertil servere en lunken rød frugtsauce, men man må da helst anrette fromagen i en glasskål.
Man kan i romfromagen tilsætte 1 dl. piskefløde mere og tage 1 æg mindre, men man må da helst tage 1 blad husblas mere end andgivet ovenfor.