Karamelbudding


 

 

 

Karamelbudding

250 gr. melis, 1/4 l. vand, 5 hele æg ell. 6 æggeblommer og 2 æggehvider, 25 gr. melis, 1/2 l. fløde, 1/2 stang vanille.
Melis brunes på panden, indtil den har fået en gyldenbrun farve. Halvdelen hældes da i en budding- ell. randform, der må drejes rundt, indtil og sider er beklædt med karamel. (Formen kan varmes i forvejen, så man ikke risikerer, at karamellen stivner inden formen er beklædt).
I resten af karamellen hældes 1/4 l. kogende vand, og dette koges sammen, til karamellen er jævn til sauce. Den flækkede vanille koges med fløden i ca. 10 minutter, æg, sukker (25 gr.) piskes let sammen, og den kogende fløde hældes heri. Alt sis gennem en fin sigte nogle gange og hældes i budding- ell. randformen, dækkes med låg og stivnes i vandbad. Vandet må kun stå lige på kogepunktet, da buddingen ikke må hæve. Kan koges færdig i høkasse. Karamelsaucen kan blandes med flødeskum, inden den serveres til buddingen.