Hvidkaalsgratin


 

 

 

Hvidkaalsgratin

 

1 kg. Hvidkaal (1 lille Hvidkaalshoved)
3 dl sød Mælk
75 g Flormel
40 g Smør el. Margarine
2 Æg
Salt. Peber. Rasp
Hvidkaalen koges mør i saltet Vand. Melet udrøres med Mælken til en Jævning, der koges godt igennem under stadig Piskning. Smørret irøres. Gryden tages af Ilden, og de sammenpiskede Æg, Salt og Peber tilsættes. Tilsidst blandes heri den ituskaarne eller hakkede Hvidkaal. Et Gratinfad smøres godt og bestrøs med lidt sigtet Rasp. Dejgen fyldes i, og lidt Rasp strøs over. Bages i Vandbad ved jævn Varme ca. 1 Time. Andre Grønsager, f. Eks. Blomkaal, Kød, Fisk eller andet Fyld kan anvendes i Stedet for Hvidkaal.