flirtende frikadeller:


 

 

 

flirtende frikadeller:

FLIRTENDE FRIKADELLER 2 personer 200 g hakket svinekød, ca. 10% fedt 4 spsk couscous 1/2- 3/4 tsk salt 1/4 tsk peber 1/2 løg 1 lille æg 1 knsp tørret chili 1 tsk spidskommen 1 fed hvidløg frisk persille 15 g feta, ca. 5 tern 1 spsk olie Tomat-agurkesalat 3 tomater 1/2 agurk 1/2 løg 1 fed hvidløg salt og peber frisk dild eller mynte Tilbehør: 250 g brød Tilberedningstid ca. 30 minutter Kom couscous i 3/4 dl kogende vand og lad det stå ca. 5 minutter. Rør kødet med salt, peber, fintrevet løg, æg, chili, spidskommen og presset hvidløg. Vend 2 spsk hakket persille, smuldret feta og couscous i farsen. Sæt evt. farsen i køleskabet 15 minutter–1 time, hvis der er tid til det. Form kødet til ca. 16 små frikadeller. Brun dem i olie ved god varme på en pande. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 6 minutter. Gem 4 frikadeller i køleskabet til madpakken næste dag. Skræl agurken, skær den igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær tomater og agurker i tern. Hak løg og hvidløg fint. Bland det og smag til med salt, peber og finthakket dild eller mynte.