Fastekringler


 

 

 

Fastekringler

500 g Flormel
1 Teskf. Salt
1 Teskf. Sukker
2 1/2 dl Mælk
20 g Gær
50 g Smør el. Margarine
Melet sigtes med Salt og Sukker. Mælken opvarmes til 30 grader. Gøren udrødes med lidt af denne, og Smørret smeltes i Mælken. Alt æltes godt sammen. Dejgen stilles til Hævning paa et lunt Sted tildækket med et fugtigt Klæde. Naar den er hævet til det dobbelte, æltes den, henstilles til Dejgen igen er hævet til det dobbelte, hvorefter den trilles i Pølser, der formes som Kringler. Disse lægges et Øjeblik i spilkogende; saa snart de viser sig paa overfladen, tages de op med en Hulske, sættes paa smurt Plade, pensles med Æg og sættes hurtigt i en varm Ovn, hvor de bages ca. 10 Min.