Ærterand med kyllingesalat


 

 

 

Ærterand med kyllingesalat

 

Ærterand af 600 gr. fine ærter, frosne eller friskkogte, 1/2 l. kyllingesuppe, 8 blade husblas.
Kylling ca. 1000 gr. koges med lidt løvstikkeblade, 1/2 løg, 1 spsk. salt, 1 dåse aspargessnitter (ca. 1/2 kg.)
Mayonaise-salat af 200 gr. mayonaise, 2 dl. ymer, citronsaft, salt, sennep, og evt. lidt esdragon eddike.
Pynt - tomatskiver, karse.
Vandet hældes fra asparges og spædes med lidt vand og bringes i kog. Tilsæt løvstikke, løg og lidt laurbærblade 1 ell. 2.
Når det koger kommes kyllingen i, der koges op og skummes.
Kyllingen tages op og mens den er lunken fjernes skind og ben og brusk, skæres i små passende stykker.
Til æggeranden:
Husblassen opblødes i koldt vand, den knuges hårdt op heraf, og kommes i den halve liter varme kyllingesuppe og smelter.
Ærterne dryppes godt af og kommes i en randform der rummer 1 liter. Suppen med husblassen hældes over, sørg for at suppen kommer ned i bunden af randen - sættes koldt. (Kan laves dagen før)
Kyllingesalaten blandes sammen med de godt afdryppede asparges. 
Inden serveringen vendes ærteranden ud på et rundt fad. Kyllingesalaten anrettes i midten. Fadet pyntes med tomatryppere rundt om randen, og karse eller dild på salaten.
Retten er praktisk da alt kan laves dagen før.