Wok strimler med chili og lime:


 

 

 

Wok strimler med chili og lime:

 

Wok strimler med chili og lime 2 personer 250 g wok strimler af skinkeinderlår, ½ x ½ x ca. 8 cm ½ spsk olie salt og peber 1 lime 1-2 skalotteløg 1 frisk chili 1 fed hvidløg 250 g markchampignon 1 gul peberfrugt 2 dl bouillon 1-2 tsk majsstivelse 1 spsk sojasauce 2 tsk sukker Tilbehør 2 dl ris Kog risene. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det danne skorpe, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken og krydr med salt og peber. Skær limeskallen i tynde stimler og gem den til pynt. Svits fintsnittet skalotteløg, chili og knust hvidløg. Tilsæt skivede champignon og strimler af peberfrugt og lad det stege 5 minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og limesaft og lad det koge igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Lad det koge igennem og smag til med sojasauce, sukker og evt. mere salt og peber. Vend kødet i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Pynt med limeskal. Tips I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet. Tilberedningstid ca. 30 minutter