Vietnamesisk wokgryde:


 

 

 

Vietnamesisk wokgryde:

Vietnamesisk wokgryde 2 personer 250 g wok strimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm 1 spsk olie 1 rød peberfrugt 1 dåse bambusskud, 140 g 2 spsk sojasauce 1 dl bouillon 1 tsk sukker evt. 1 fed hvidløg evt. 1 spsk østers-/oystersauce eller fishsauce ½-1 tsk majsstivelse salt og peber Tilbehør: 125 g hurtigkogte ris Kog risene. Skær peberfrugten i strimler. Afdryp bambusskuddene. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor pande eller wok ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid i alt 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. Varm den anden halvdel af olien og steg peberfrugt og bambusskud et par minutter. Tilsæt sojasauce, bouillon, sukker, evt. presset hvidløg og evt. østerssauce. Udrør majsstivelsen i 2 spsk vand og rør det i saucen. Kog retten igennem, kom kødet i igen og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt og peber. Tilberedningstid ca. 20 minutter * TIPS I stedet for peberfrugt og bambusskud kan wokgrøntsager fra frost anvendes, beregn 200-300 g. Se tilberedningstid på emballagen. Skær evt. selv wok strimler af skinkeschnitzler af inderlår. Retten kan smages til med sambal oelek, hvis man ønsker den mere hot. Retten kan smages til med frisk revet eller syltet ingefær. Retten kan smages til med risvineddike, citron eller limesaft.