Skoleboller:


 

 

 

Skoleboller:

Skoleboller: (ca. 50 stk. ) 10 g gær 300 g havregryn 300 g grahamsmel 1400 g hvedemel 1 ½l. lunkent vand 1 ½ spsk. salt 500 g gulerods smulder eller reven gulerødder. (hvis det er revne gulerødder, skal der tages lidt af vandet fra eller kommes lidt mere mel i dejen). 1. Gæren opløses i det lunkne vand. 2. Salt og guleroden blandes med gær vandet, så der ingen klumper er. 3. Havregryn blandes i vandet og herefter grahamsmelet. 4. Til sidst æltes dejen sammen med 1200 g hvedemel. Der gemmes ca. 200 g hvedemel til bollerne. Dejen hæver ca. 1 ½ time. 5. Når bollerne skal formes, hældes der en smule af det resterende hvedemel ud over dejen i fadet. Bollerne formes direkte fra dej fadet Når der ikke er mere hvedemel til at forme bollerne af, kommes der lidt mere mel ovenpå dejen, så de næste boller kan formes. Når alle bollerne er formet, efter hæver de, mens ovnen varmer op. 6. Bollerne bages ca. 15 min. ved 200° C.