Myntefrikadeller med melonsalat:


 

 

 

Myntefrikadeller med melonsalat:

Myntefrikadeller med melonsalat 2 personer 200 g hakket svinekød, ca. 10% fedt ¾ tsk salt 1 spsk frisk mynte ¼ tsk peber ½ spsk olie Melonsalat ½ honningmelon eller anden sød melon 75 g mini spinat (små spæde spinatblade) eller rucola 1 appelsin 20 g parmesan 2 spsk pinjekerner Tilbehør 200 g brød, fx ciabatta Skær melonkødet i tern. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Smag saften af ½ appelsin til med salt og peber. Bland melon og spinat i en skål og vend saften i blandingen. Pynt med parmesanflager, høvlet med fx en kartoffelskræller. Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem over. Rør kødet med salt og rør herefter 2 spsk vand, hakket mynte og peber i. Form farsen med en barneske til 8 kugler, som trykkes lidt flade. Varm olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Tips Farsen kan krydres med ½ tsk stødt kanel og 1 lille fed presset hvidløg. Mynte kan erstattes af basilikum eller persille Tilberedningstid ca. 30 minutter