Madpakkerboller


 

 

 

Madpakkerboller

 

25 g gær 1 dl. Tykmælk

3 dl. Vand

1 tsk. Havsalt

1 tsk. Rørsukker / honning

1 spsk. Olivenolie

1 revet gulerod

250 g speltmel /grahamsmel

250 g Sigtet spelt / hvedemel

 

Drys: sesamfrø eller solsikkerkerner

 

Udrør gæren i lunkent vand.

Tilsæt tykmælk.

Kom de øvrige ingredienser i.

Stilles til hævning et lunt sted 1 time.

Dejen rulles ud til små boller, som trykkes lidt flade.

Pensl med æg og kom drys på.

Efterhæver 15 min.

Bages ved 225 grader i ca. 15 min.

 

Skær bollerne halvt igennem.

Kom f.eks. lidt salat i , peberfrugt, agurk, tomat, revne gulerødder.

Kom kogt kyllingekød eller kalkunkød i.

Evt. fetaost eller osterterninger.

 

Bollerne kan varieres alt efter årstid og behag.