Kartoffel- spinatgratin:


 

 

 

Kartoffel- spinatgratin:

Kartoffel- spinatgratin : 125 g filodej 500 g kartofler 200 g frisk spinat 1 mellemstort løg 2 fed hvidløg revet muskatnød salt og peber efter behag 1/4 dl. vand 1 spsk. hvedemel 1. Filodejen lægges i en tærteform beklædt med bagepapir. 2. Kartoflerne rengøres og skæres i skiver. 3. Løget pilles og skæres i tern. 4. Spinaten skylles grundigt, afdryppes og skæres i skiver. 5. Det hele kommes i en gryde uden fedtstof og dampes sammen. Grøsagsblandingen krydres med muskatnød, de pressede hvidløg, salt og peber. 6. Vand og hvedemel kommes i en melryster og jævningen rystes godt sammen så den ikke klumper. 7. Meljævningen kommes i grønsagsblandingen og jævner retten. Retten smages til og kommes herefter ovenpå filodejen. 8. Tærten bages i ovnen på 175°c i ca. 25 min. 9. Tærten serveres med det samme den kommer ud af ovnen.