Daim kage


 

 

 

Pas på! Kagen er vanedannende. Man besvimer næsten efter første bid, så godt smager den!

 

Ingredienser (ca.8 personer)

 

200g mørke chokoladeknapper til overtræk eller 200g smeltechokolade

1½dl. Mælk

50g mørk farin

1 tsk. vanillesukker

100g smør

150g sukker

3 æg

150g hvedemel

1 tsk. bagepulver

 

Glasur:

150g sigtet flormelis

3 spsk. Smeltet smør

1 tsk. vanillesukker

2 spsk. Stærk, kold kaffe

 

Pynt:

2 stk. Daim chokolade (à57g)

(evt. jordbær dyppet i chokoladeovertræk)

 

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i mælken. Rør farin og vanillesukker i. Rør farin og vanillesukker i, og lad blandingen afkøle. Rør smør og sukker lyst, og rør æggene i, et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i sammen med chokoladeblandingen. Kom dejen i en smurt raspdrysset springform, bag kagen på nederste rille 30-40 minutter ved 200 grader. Rør glasuren sammen, og smør den på den kolde kage. Knus Daim i en plastpose, eller hak den groft, og drys den oven på kagen, mens glasuren er fugtig.

 

Servering:

Serveres eventuelt med jordbær dyppet i chokoladeovertræk.