Amerikansk gryde:


 

 

 

Amerikansk gryde:

Amerikansk gryde: 500 g skinkekød i tern 1 løg 300 g frosne ærter 150 g brune ris 2 skiver ananas fra dåse i egen saft 4 dl. grønsagsbouillon 1 bdt. purløg 1 spsk. hvedemel ½ tsk. sort peber 1 spsk. paprika salt og peber. 1. Kødet kommes i en gryde og svitses uden fedtstof. 2. Løget rengøres og skæres i tern. Det tilsættes og steger med kødet. 3. Peber, paprika og hvedemel blandes på en tallerken og drysses over kød og løg. Det hele røres godt igennem. 4. Bouillonen tilsættes lidt efter lidt så det bliver til en tynd sovs. Retten står og simrer mens risen skylles. 5. Risene afdryppes og herefter tilsættes de retten sammen med en spiseskefuld salt. Retten skal nu koge og herefter stå og simre med låg på i 40 min. så risene bliver møre. 6. Ananasskiverne afdryppes og skæres i små stykker. 7. Efter 30 min. tilsættes ananasskiverne. Og 5 min. før retten er færdig tilsættes de optøede ærter. 8. Hvis retten er kogt " tør " kan der evt. tilsættes lidt ekstra vand. 9. Purløgene skylles og klippes og drysses på retten lige før servering.