Mysli
Tilberedningstid: 60+min.
Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter
Antal: 4 personer

150 g grovvalsede havregryn (ca. 3.75 dl)
150 g groft rugmel (ca. 2.75 dl)
150 g hel boghvede (ca. 2 dl)
80 g brun farin (ca. 1.5 dl)
¼ tsk fint salt
50 g smør - smeltet
1 dl vand
125 g lyse rosiner (ca. 2 dl)

Tørretid: Ca. 1 time og 15 min. ved 150°.

Bland de tørre ingredienser i en skål. Hæld smør og vand i blandingen under omrøring så det bliver godt fordelt. Der må gerne være små klumper i blandingen. Fordel myslien i en bradepande med bagepapir. Tør myslien midt i ovnen og rør i den med jævne mellemrum. Pas især på at kanterne ikke bliver for brune. Lad myslien køle af og vend rosinerne i. Server myslien til fx ymer.

Tip: Myslien kan opbevares i køleskabet ca. 1 uge i et glas med låg.



Energiindhold
For hele retten: 11700 kJ
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 72 %
Protein: 8 %