Gulerodssuppe
Tilberedningstid: 60min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: til to

1 dl parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris
1½ dl vand
¼ tsk groft salt

8 skiver bacon , tyndtskåret (ca. 150 g)

10 g smør
1 hakket stort zittauerløg (ca. 2 dl)
8 hakkede gulerødder (ca. 8 dl)
¾ liter grønsagsbouillon
2 tsk fintrevet appelsinskal
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk delikatessepaprika
¼ tsk cayennepeber
1 tsk groft salt
2 spsk lys saucejævner

1½ dl cheasy fraiche 9%

Tilbehør
120 g landbrød




Kog risene i vand tilsat salt.

Steg de tynde skiver bacon. Hak den sprøde bacon.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ½ min. Tilsæt bouillon, appelsinskal, -saft, paprika, cayennepeber og salt. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i 2 min. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog suppen, stadig under omrøring, i 1 min. Tilsæt de kogte ris og varm suppen igennem. Smag til.

Kom gulerodssuppen i varme skåle. Læg syrnet fløde i suppen og drys med bacon. Spis brød til.




Energiindhold
For hele retten: 5830 kJ
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 62 %
Protein: 11 %