Firkantede boller
Tilberedningstid: 60+min.
Årstid: Forår, Sommer, Efterår, Vinter
Antal: 24 stk.

50 g smør
4 dl mælk
1½ dl kærnemælk
25 g gær
2 tsk sukker
1½ tsk groft salt
ca 800 g hvedemel

Pensling
sammenpisket æg

Bagetid: Ca. 20 min. ved 225°.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir. Form dejen til 24 boller og læg dem i bradepanden. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag de firkantede boller midt i ovnen.




Energiindhold
For hele retten: 15080 kJ
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 72 %
Protein: 12 %